EMSCULPT

Wie had dat ooit gedacht? Een behandeling waarmee je vet verbrandt én tegelijkertijd spiermassa opbouwt.

Klinkt als hocus pocus, maar de EmSculpt belooft precies dat. Hoe het werkt en hoe het voelt, vertellen we je in dit artikel.

Wat is EmSculpt?

EmSculpt is een FDA gekeurd apparaat dat is ontwikkeld voor het verminderen van vetweefsel en het opbouwen van spiermassa op de buik en billen. Het belooft tot wel 19% vetweefsel te verminderen en de spiermassa met 16% te vergroten.

Hoe werkt EmSculpt?

De EmSculpt werkt op basis van MRI (Magnetic resonance imaging) techniek. In een sessie van 30 minuten wordt er elektromagnetische straling van een hoge frequentie uitgezonden door het apparaat die de spieren doet aanspannen. Een sessie staat gelijk aan het doen van 20.000 squats of sit-ups.

Voor wie is EmSculpt?

Voor mannen en vrouwen boven de 18 jaar met een matig vetje op de buik of de wens de billen te liften. De EmSculpt behandeling is niet geschikt voor mensen met overgewicht of visceraal vet (ofwel een bierbuik).

Wanneer kan je geen EmSculpt behandeling doen?

Als je jonger bent dan 18 jaar, als je zwanger bent of borstvoeding geeft, een koperspiraal draagt en als je metalen implantaten in je lichaam hebt.

Hoeveel behandelingen heb je nodig?

Voor een optimaal resultaat herhaal je de behandeling 4 keer met tussenpozen van 3 dagen. Na 6 maanden herhaal je de behandeling om het resultaat te behouden.

Doet EmSculpt pijn?

Nee. Is het lekker? Ook niet per sé. Je zou verwachten dat je na de behandeling krom ligt van de spierpijn, maar dat is niet het geval. Er ontstaat geen verzuring in de spieren die normaal gesproken voor spierpijn zou zorgen.

Wat kost EmSculpt?

Voor een serie van 4 behandelingen van de buik betaal je €1600,-. Combineer je de behandeling met de billen dan betaal je €3000,-.

Luister naar de podcast aflevering over Energy Based Devices waarin cosmetisch arts Sebastiaan Kranenburg vertelt over het opbouwen van spiermassa met EmSculpt.

Vorige
Vorige

Suzanne Klemann

Volgende
Volgende

DNA van invloed op complicaties bij fillers