MARION PAUW

Soms kruisen er mensen je pad waar je meteen van onder de indruk bent. Bijzondere mensen, lieve mensen, inspirerende mensen. Mooie mensen. Hier een mooi portret.Marion Pauw (43) is auteur, copywriter, columnist, moeder en knap. Samen met Susan Smit bracht zij recent Hotel Hartzeer uit, een handboek bij liefdesverdriet. Verdriet had ze ook na haar Cellfina behandeling. Niet om het uiteindelijke resultaat, daar is ze heel blij mee, wel om de blauwe plekken en het ongemak direct na de behandeling. We feel you, Marion. Haar verslag van de behandeling kun je lezen op Amayzine. We stellen Marion hier aan je voor.

Wanneer voel je je op je best?

Belangrijk in het leven vind ik liefde. Als je dat kunt voelen, voor jezelf, voor je naasten, voor het leven, voor de wereld, dan voel je je het allerfijnst.

Wat doe je het liefst?

Het allerliefste wandel ik in de bergen als het een graad of twintig en zonnig is. Mijn hobbies zijn reizen, koken en lezen. En stiekem houd ik ook heel erg van... puzzelen.

Wat betekent schoonheid voor jou?

Schoonheid is voor mij een gezonde, natuurlijke uitstraling.

Wie vind je knap?

Ik vind mijn dochter echt heel knap. Bij haar zie je ook de schoonheid van binnenuit doorschijnen naar buiten.

Wat vind je mooi aan jezelf?

Dat stukje tussen mijn neus en mond.

Wat vind je minder mooi aan jezelf?

Geen idee, ik ben heel tevreden over alles eigenlijk. Maar dat zou ook kunnen komen omdat ik een leesbril nodig heb.

Wat is je lievelingsliedje?

Lievelingsliedje is op dit moment Adventures of a Lifetime van Coldplay. Word ik heel blij van. Ook omdat ik bij hun concert was.

Leef je gezond?

Ja, over het algemeen wel. Al ga ik af en toe wel in de lampen hangen omdat ik het anders te saai vind worden. Ik eet absoluut geen vlees dat niet biologisch is. Sowieso eet ik zeer weinig vlees en vis, vanwege het milieu en het dierenleed. Het is niet van deze tijd om nog iedere dag runderlappen naar binnen te schuiven. En ook niet nodig.

Je boek ‘Hotel Hartzeer’; in hoeverre is het boek autobiografisch?

Hotel Hartzeer is vooral een handboek bij Liefdesverdriet. Welke fases ga je doorheen, hoe lang duurt het, wat helpt en wat helpt vooral niet. En nog belangrijker: wat kun je ervan leren. Susan Smit en ik zijn ervaringsdeskundigen en hebben er vreselijk veel over gepraat, geschreven en gelezen, maar ook hebben we de hulp ingeschakeld van deskundigen zoals professor in de sociale psychologie Roos Vonk en professor in de neurowetenschappen Margriet Sitskoorn.

Hoe kwamen jullie op het idee om dit thema samen te beschrijven?

Eerst ging mijn relatie uit en heb ik uitgehuild bij Susan en daarna kon ik haar het estafettestokje doorgeven, want haar relatie ging uit. Al met al hebben we zo'n twee jaar voornamelijk over liefde en liefdesverdriet gesproken. En toen dachten we: daar moeten we iets mee doen.

Is het riskant om je ‘oude’ liefdes te gebruiken in een boek, vraag je daarvoor bijvoorbeeld toestemming aan de betreffende ‘oude liefde’?

Het boek gaat nadrukkelijk niet over ex-en, dus ook niet over onze ex-en. En dan kom ik meteen op ons belangrijkste advies: stop met nadenken over je ex. Over wat hij vindt, wat hij bedoelt, wat hij van plan is en ga zo maar door. Het heeft totaal geen zin, je komt zelden achter iemands ware motieven. Bovendien: al die energie kun je beter in jezelf steken. Focus dus op jezelf. Denk: wat heb ik nu nodig? Wat doet zijn gedrag met mij? Wat kan ik hiervan leren? Over vijf tot tien jaar ben je die ex al lang weer vergeten en zul je jezelf dankbaar zijn dat je in jezelf hebt geïnvesteerd.

Wat is het medicijn tegen hartzeer?

Het medicijn tegen hartzeer is goed voor jezelf zorgen. En de basis daarvan is jezelf beter leren kennen zodat je ook beter weet wat je nodig hebt. Ook daar schrijven we uitgebreid over in het boek.

Wat is jouw lievelingsboek?

Mijn lievelingsboek is op dit moment Love & Lemons, een kookboek.

Vul aan; wie mooi wil zijn…

Belangrijk vind ik dat je een beetje lol hebt in het leven. Wat heb je aan een perfecte huid en maatje 36 als je nooit eens uit de band kunt springen?

 Wij mogen twee gesingeerde exemplaren weggeven van het boek Hotel Hartzeer! Meld je aan voor de nieuwsbrief en krijg bericht als de winaktie van start gaat!

Vorige
Vorige

WIN handboek bij liefdesverdriet

Volgende
Volgende

Joost Staudt over littekens